Gezocht: Corona Controleur (m/v)

VACATURE
Wegens nieuwe regelgeving zoekt Café de Bolleboos per direct een:

Corona Controleur (m/v)

Functie
Als Corona Controleur ben je verantwoordelijk voor een 100% Coronavrije omgeving. Je zorgt ervoor dat iedereen een geldig Coronabewijs heeft, er geen aerosolen door de zaak vervliegen en dat er geen tegengeluiden zijn te horen over het coronabeleid. Hieronder een toelichting op deze fantastische functie.

Coronabewijs controle
Iedereen vanaf 13 jaar controleer je op een digitaal coronabewijs. Ook een ID is nodig. Zegt iemand dat hij of zij 10 jaar is, dan vraag je zekerheidshalve alsnog om een ID: het inschatten van leeftijd is lastig. Gasten die met een geel paspoort aankomen, weiger je, evenals mensen met een vage thuistest.
Buitenlanders zullen geen app hebben of het beleid niet begrijpen, die weiger je uiteraard ook. In praktijk zal dit geen probleem zijn; veel buitenlanders zullen er komende maanden niet in Nederland zijn, maar liever naar het losbandige Denemarken of Verenigd Koninkrijk gaan.

Ook als mensen schriftelijk kunnen aantonen dat ze kerngezond zijn, dan komen ze zonder de papieren onze zaak niet in. Ook niet op ons terras. We moeten er met de hele horeca voor zorgen dat de andersdenkenden worden gevaccineerd, of ze willen of niet.

Indien mensen na weigering vragen waar ze kunnen testen dan verwijs je ze naar de GGD Teststraat. Het maken van een afspraak via internet duurt, als de website werkt, gemiddeld 15 minuten, de reistijd naar een teststraat zo’n 30 minuten heen en zelfde tijd terug, de wachttijd ter plekke 40 minuten, de test zelf een kwartier. Daarna kost het volgens Testen voor Toegang 2 uur tot de uitslag er is. Maar: het kan volgens deze autoriteit ook langer duren. De kans is dus klein dat iemand deze moeite neemt voor een kop koffie en anders lukt dat vaak niet meer dezelfde dag. En de volgende dag? Dan is de test helaas niet meer geldig. Dus geef aan dat testen geen zin heeft en geef die vaccinatiefolder van het RIVM. Probleem opgelost.

Als mensen ons cafe illegaal willen betreden, dan neem je ze in de houdgreep en draag je ze over aan de politie. De politie kan de andersdenkenden registreren zodat we met zijn alleen controle houden op alles wat er in Nederland gebeurt. Af en toe krijg je een klappie van een wappie, maar dat neem je voor lief. Als Corona Controleur ben je er trots op steentje bij te dragen aan het doorvoeren van het coronabeleid. En het belangrijkst van allemaal: door jou zullen we, zoals we in Frankrijk hebben gezien, zo’n 20% minder gasten ontvangen. Hierdoor wordt het minder gezellig zodat de kans op verspreiding aanzienlijk kleiner wordt.

Aerosolen beleid
Het is belangrijk dat iedereen rustig in het café praat. Niet te hard: dit zorgt voor verspreiding van aerosolen. Als de bediening de muziek te hard zet, draai jij de muziek terug: harde muziek is in deze tijden levensgevaarlijk. Als je ziet dat gasten meer dan twee alcoholconsumpties nuttigen, ga je naar de tafel toe om een 0.0 aan te bieden of reik je hun jassen aan om aan te geven dat het tijd voor de laatste ronde is. Echt laat zal het trouwens niet worden: om 0.00 uur moeten we sowieso dicht van de centrale overheid. Dus om 23.30uur verzoek je iedereen om de zaak te verlaten en hun avond voort te zetten bij een van de vele huisfeesten die dagelijks plaatsvinden. Via de Amigo app zie je waar. Samen krijgen we corona onder controle.

Tegengeluiden tegengaan
Officieel hebben wij nog niet van de overheid opdracht gekregen om anti-regeringsgeluiden te bestraffen. Wij willen hier echter als cafe-restaurant dat solidair is met het coronabeleid een voortrekkersrol in spelen. Alleen aanhangers van het kabinetsbeleid zijn welkom in ons restaurant. Hoor je grappen over Hugo de Jonge, kritische geluiden over de farma-industrie, bigtech of en van onze vele persconferenties van de Grote Leiders, dan noteer je de namen en geef je ze door aan het Politiebureau.

Let er met name op als er wijsneuzen zijn die rapporten van alternatieve bronnen (dus anders dan de RIVM, Pfizer of Ministerie) verspreiden: dit kan de vaccinatiesnelheid vertragen.

Functieprofiel
Als Corona Controleur ben je volgzaam en sta je vooral je mannetje. Fysiek ben je in staat de grootste corona-ontkenner de toegang te ontnemen, je hebt je Sociale Hygiene en beschikt over je BHV diploma’s. Niet iedereen is immers geschikt om controlebeleid uit te voeren.

Uren en werktijden
De uren die je maakt, wisselen per persconferentie, dus zeg om de zes weken. Soms wordt pas een half uur voordat je moet sluiten aangekondigd dat je moet sluiten, maar meestal weet je dat al een paar dagen eerder. Let wel: het kan altijd weer wijzigen dus houdt de persco’s in de gaten.
Sommige periodes zullen we helemaal dichtzijn vanwege een algehele horeca-lockdown, soms mogen we van 12.00 uur tot 18.00 uur open, soms alleen voor Take Away, etc.. En wat ook leuk is: elke persconferentie wordt er weer iets creatiefs door een ambtenaar bedacht wat een paar weken voor de persconferentie als een ballon wordt losgelaten. Denk aan: verplicht betalen voor toegang, portier voor de deur, verplicht reserveren, coronaregistratieapps, maximaal 60db geluid. Het is echt een leuk spelletje waarin we ons bevinden en je zit er middenin! Flexibiliteit en mentale weerbaarheid zijn dus belangrijk om corona controleur te worden.

Let wel: je doet het ergens voor: door jouw solidariteit (lees: gehoorzaamheid), kan de gehele Nederlandse economie blijven groeien, kan iedereen zijn baan blijven behouden en weinig merken van de coronamaatregelen. Dankzij jou is Corona alleen nog maar een geïsoleerd probleem van en voor de horeca.

Salaris
Bij bovenstaand profiel hoort een goed salaris. Die kunnen we helaas niet bieden. We krijgen geen TVL en NOW subsidie meer en de omzetten zullen komende maanden blijven kelderen. Daarom vragen we je dit werk vrijwillig te doen.

Mocht het niet lukken een geschikte corona controleur te vinden die 80 uur per week vrijwillig voor onze deur wil staan, dan zullen we ons beleid helaas moeten herzien en zullen we iedereen die ons wil bezoeken van een kop koffie, lunch, diner of heel veel bier moeten voorzien.

Onafhankelijke Pers Nederland